mucho amor

mucho amor

Wednesday, January 18, 2012

Be Jelly Please? lol


Ehemm ehemmm, did you see the statement made by my craziest-friend-ever? Okay guys, meet Arina. Kalau nak gedik sikit boleh panggil dia Awrinaa! Hahahah. So far, nice tk intro camni? K, you never have a good one, Alyaa *me fail* Alright readers, lets start le story. 

This evening I had a conversation with Arina dkat facebook, yeah mana lagi lah kan nak cari pasal. Dekat fb tu je la. At first kteorang just cerita pasal gambar je kot, pasal gambar yg dia letak kat certain entry blog dia. Pictures that she captured by herself. Yes, kind of impressive la sebab gambar-gambar yg dia snap, mostly cantik. K, be jelly with her.

And nahhh, dari sini la start both of us ber-jelly bagai. Asalnya cerita pasal gambar je then terus jelly all the way round *laughing* this is hilarious okay, sepanjang kita walling, wajib ada word jelly tu. You know why? Haha. Have you ever seen some people using jelly as short form for JEALOUS. Well for me, saya kurang gemar la orang guna jelly instead of jealous. Ughh sangat tk kena. Haha. Replace la dengan perkataan lain. And kenapa dlm banyak-banyak perkataan, ianya mesti JELLY? Sangat kelakar okay! The first time I saw this word when my twitter friend did tweet this,

"Please be jelly"
And I was like.......... Okay, what should I jelly for? Suddenly je jelly ni. Pelik ah kan. Then I ada mention dgn sorang ni, tapi dia bukan duduk sekitar Selangor ni. Sebab? That time I tweet, finally hujan jugak dekat sini. Then dia reply tweet I cakap, "okay, I jelly" Again!!!! Apaaa yg jadi ni? Jelly tu apa? apa? apa? apa? *echo* So, disebabkan aku mcm whatever la kan. Aku tk reply tweet dia. And yeah, kena cari ni. Apa sebenarnya yg terjadi. Why jelly is everywhere! Setelah sekian beberapa hari. Baru la aku tahu apa sebenarnya jelly itu. K, and it was like. GELI MAK DENGAR, k. Hahahah. Sebenarnya lantak dia la nak guna short form mcm mana pun kan. This post just nak bagitau kejahilan aku ketika manusia lain men-jelly-kan perkataan jealous tu *lol, why my bm so good ni? kenyit-kenyit mata*

Btw, Awrina. Serious aku gelak non-stop wehh tgk ayat MISS JELLY a.k.a MJ awak. Shoooo kewl you know. Muahh muahh sikit. Lol, btw thanks for making my day turns 360 degree with all your jokes! Aku tk bole stop gelak wehh everytime baca semua conversation kita tuhh! Me love like a jelly lahh! Muehihihihihi

2 comments:

  1. I knowwwwwwwwww, suka betul la cite psal jelly ni :p

    ReplyDelete

/>